2013 m. gruodžio 11 d., trečiadienis

Turizmas

 Parodos ir konferencijos Lietuvoje ir užsienije turizmo tema 








Paroda– tai nuolatinis arba laikinas viešasis renginys, kurio metu publikai pateikiami ekspozicijos objektai (eksponatai), siekiant su jis supažindinti. Parodas rengia muziejai, galerijos, parodų rūmai.

ARTIMAUSIU METU VYKSIANČIOS TURIZMO PARODOS LIETUVOJE IR PASAULYJE:



“MATKA“ (Suomija)

2014m.
Helsinkis, Suomija;

„IMTM“ (Izraelis)

2014m.
Tel Avivas, Izraelis;

„BIT“ (Italija)

2014m.
Milanas, Italija;


„ADVENTUR“ (Lietuva)

2014m. sausio 24-26d.
Vilnius, Lietuva;


“MAP“ (Prancūzija)

2014m.
Paryžius, Prancūzija;

„OTDICH“ (Baltarusija)

2014m.
Minskas, Baltarusija;

“TOUR SALON“ (Lenkija)

2014m.
Poznanė, Lenkija; 







"KELIAUTI GALI VISI!"

2-oji tarptautinė turizmo, laisvalaikio ir sporto paroda ADVENTUR 2014

Data: 2014 m. sausio 24 - 26 dienos

Darbo laikas: 
  • Sausio 24 d. - 10.00 : 18.00
  • Sausio 25 d. - 10.00 : 18.00
  • Sausio 26 d. - 10.00 : 17.00

Vieta: Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO (Laisvės pr. 5, Vilnius)

Tarptautinė turizmo, laisvalaikio ir sporto paroda ADVENTUR - spalvingas, ryškus ir nuotaikingas atostogų scenarijus, kurį kuriate ir formuojate Jūs -  turizmo verslo profesionalai. Tai trijų dienų renginys, kuriame Jūs, gerbiami dalyviai, betarpiškai bendrausite su kelionėms bei poilsiui neabejingais lankytojais.  Visos kalbos čia “virs” apie keliones, naujus potyrius ir pažinimo džiaugsmus. Sukurkite ilgalaikę partnerystę su parodos lankytojais.
Pirmoji  ADVENTUR 2013 paroda sulaukė itin palankių parodos lankytojų atsiliepimų - parodos NPS palankumo indeksas +11. Kviečiame pratęsti puikų startą ir 2014 metais praturtinti parodą naujienomis, puikiais kelionių bei laisvalaikio pasiūlymais, inovatyviais ir dinamiškais savo vykdomos veiklos pristatymais. Keliauti gali visi!
Parodos ADVENTUR 2014 akcentas – poilsis su šeima.
Šiandien kelionės į užsienį su kūdikiais ir mažais vaikais nieko nestebina. Tačiau jei atostogauti su mažyliu išsiruošiame pirmą kartą – kyla daugybė klausimų: į kokią šalį keliauti, kokius viešbučius pasirinkti, kokių papildomų atsargumo priemonių reikia imtis, norint užtikrinti sklandų ir malonų poilsį drauge su mažaisiais.
Ar įmanoma su mažyliais leistis į piligrimines keliones, aplankyti egzotinius kraštus, keliauti su dviračiais?  Mūsų tikslas – griauti nusistovėjusius šeimyninių atostogų stereotipus ir įrodyti, kad keliauti iš tiesų gali visi – net ir patys mažiausieji.

Parodos temos:
  • 5 salė - „Atrask pasaulį“
Poilsinės, pažintinės užsienio kelionės, individualus turizmas, dalykinės kelionės į užsienį

  • 3 salė - „Pažink Lietuvą“
Turizmo, poilsio ir laisvalaikio paslaugos Lietuvoje

  • 4 salė - „Poilsiauk aktyviai“
Laisvalaikio pramogų ir nuotykių parkai, aktyvaus laisvalaikio inventorius

ORGANIZATORIAI:
  • Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO
  • Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos
  • Lietuvos turizmo asociacija
  • Lietuvos Respubliko turizmo rūma
http://www.litexpo.lt/lt/event/29/show

Tarptautinė turizmo paroda TT Warsaw

2013.11.282013.11.30
Parodos
Kviečiame Jūs į 21-ąją Tarptautinę turizmo parodą TT  Warsaw, kuri vyks 2013 m. lapkričio 28-30 dienomis parodų ir kongresų centre MT Polska, Varšuvoje.
TT Warsaw paroda tai svarbiausias turizmo sektoriaus įvykis Vidurio-Rytų Europoje. Paroda – tai puiki galimybė pristatyti regionus susijusius su turizmo sektoriumi, kurie sudomintų tiek verslininkus, tiek individualius keliautojus.
Parodos metu savo pasiūlymus pristato kelionių organizatoriai, nakvynės vietų savininkai, oro linijos, draudimo kompanijos, pervežėjai bei kiti su turizmu susiję asmenys. Tarp parodos lankytojų galite sutikti tiek asmenų atsakingų už verslo kelionių organizavimą, tiek ir asmenų tiesiog ieškančių puikių pasiūlymų savo atostogoms.
TT Warsaw naujovės
Išanalizavus pastarųjų metų tendencijas turizmo rinkoje šiemet TT Warsaw organizatorius siūlo kelias naujoves. Viena iš jų tai konferencijos. Parodoje bus pakviesti dalyvauti konferencijų, seminarų ir įvairių mokymų organizatoriai, taip pat  žymiausių Lenkijoje įmonių organizuojančių konferencijas ir seminarus atstovai.
Didelis dėmesys parodos metu bus skiriamas ir medicinos turizmui. Visas atskiras parodos sektorius bus skirtas sveikatingumo centrams, SPA, sanatorijoms bei įmonėms organizuojančioms gydomąjį poilsį. Medicinos turizmas Lenkijoje turi pakankamai geras perspektyvas dėl savo palyginti žemų kainų ir aukštos kvalifikacijos personalo.
Dar viena naujovė tai kitas parodos sektorius skirtas naujoms technologijoms turizme, kuriame bus pristatomos bilietų ar kelionių rezervacijos ir pardavimo sistemos, kelionių agentūrų ir viešbučio valdymo programos, mobiliosios programėlės ir pan.
Panašiai kaip ir ankstesniais metais bus pristatomos žiemos sporto ir turizmo šalys bei kelionės, kur galima mėgautis kruopščiai paruoštomis sniego trasomis, kurios patenkins net išrankiausio keliautojo lūkesčius.
Parodos globėjai
TT Warsaw Garbės globėjai: Cezary Grabarczyk – Lenkijos Respublikos Seimo vicepirmininkas, Joanna Mucha – sporto ir turizmo ministrė, Hanna Gronkiewicz-Waltz – Varšuvos miesto prezidentė.
Parodą taip pat globoja: Rafał Szmytke – Lenkijos turizmo organizacijos pirmininkas, Paweł Niewiadomski – Lenkijos turizmo rūmų pirmininkas, Adam Struzik – Mazovijos vaivadijos maršalka oraz Jolanta Koczorowska – Wawer apylinkės meras.


 http://vilnius.trade.gov.pl/lt/kalendarium/detail/article,5901,Tarptautine_turizmo_paroda_TT_Warsaw.html

Londono turizmo parodoje – dėmesys Lietuvai


lzinios.lt

2013-11-04 12:43

Lietuvos stendas Valstybinio turizmo departamento nuotrauka
Di­džiau­sias ir svar­biau­sias pa­sau­lio tu­riz­mo ren­gi­nys – tu­riz­mo mu­gė Lon­di­ne „World Tra­vel Mar­ket“ – yra prieš­pas­ku­ti­nė tarp­tau­ti­nė par­oda šie­met, ku­rio­je tu­riz­mo ga­li­my­bes te­ma­ti­nia­me sten­de pri­sta­to Lie­tu­va.
Jos var­das ke­lis­kart nu­skam­bės ir lap­kri­čio 6 d. mu­gės me­tu ren­gia­muo­se 10-uo­siuo­se At­sa­kin­go tu­riz­mo ap­do­va­no­ji­muo­se.
„Lie­tu­va yra ne tik pa­pra­šy­ta įteik­ti ap­do­va­no­ji­mą ge­riau­siam at­sa­kin­go tu­riz­mo fo­tog­ra­fui, bet mū­sų ša­lis taip pat yra tarp no­mi­nan­tų gau­ti Ge­riau­sios at­sa­kin­go tu­riz­mo des­ti­na­ci­jos ap­do­va­no­ji­mą. At­sa­kin­go tu­riz­mo as­pek­tui pa­sau­ly­je ski­ria­mas vis di­des­nis dė­me­sys, tad ši no­mi­na­ci­ja Lie­tu­vai yra ne tik di­de­lė gar­bė, pri­pa­ži­ni­mas, bet ir at­sa­ko­my­bė. Kar­tu tai pro­ga pri­sta­ty­ti Lie­tu­vos tu­riz­mo ga­li­my­bes bei iš­tek­lius, ak­cen­tuo­ti mū­sų pa­stan­gas lai­kan­tis at­sa­kin­go tu­riz­mo pri­nci­pų. Juos pui­kiai at­spin­di ir mū­sų šiuo me­tu kar­tu su Jung­ti­nių Tau­tų vys­to­ma Pa­sau­li­nio Gin­ta­ro ke­lio ini­cia­ty­va“, - tvir­ti­na Vals­ty­bi­nio tu­riz­mo de­par­ta­men­to di­rek­to­rė dr. Rai­mon­da Bal­nie­nė.
No­mi­na­ci­ja Lie­tu­vai jau už­ti­kri­no tarp­tau­ti­nį su­si­do­mė­ji­mą – tu­riz­mo mu­gės me­tu su­pla­nuo­ti in­ter­viu su BBC, Tra­vel Cha­nel te­le­vi­zi­jo­mis, fo­to­se­si­jos, ofi­cia­lūs su­si­ti­ki­mai su ki­tų ša­lių tu­riz­mo ad­mi­nis­tra­ci­jų va­do­vais.
Lie­tu­vos sten­de (Nr. EM570) lap­kri­čio 4-7 d. dirbs VTD at­sto­vai, taip pat Vil­niaus, Kau­no sa­vi­val­dy­bių, Pa­lan­gos TIC spe­cia­lis­tai, tu­riz­mo vers­lo („E­ner­ge­ti­kas“, „Dis­co­ver Bal­tics“, „Best Wes­tern Ho­tels“, „Bal­tic blues Tra­vel“, „As­tri­da Tra­vel“) at­sto­vai. Lap­kri­čio 5 d. mu­zi­ki­nį pa­si­ro­dy­mą Lie­tu­vos sten­de su­rengs pir­ma­sis Lie­tu­vos tu­riz­mo am­ba­sa­do­rius Jung­ti­nė­je Ka­ra­lys­tė­je akor­deo­nis­tas Mar­ty­nas Le­vic­kis, Lie­tu­vos tu­riz­mo at­sto­vy­bė Lon­do­ne ofi­cia­liai pa­skelbs apie 2014 m. au­to­mo­bi­lių ra­lį Lon­do­nas-Vil­nius, vyks de­gus­ta­ci­jos, pre­zen­ta­ci­jos, kon­kur­sai.
Lie­tu­va per­nai su­lau­kė be­veik 2 mln. už­sie­nio tu­ris­tų. Eu­ro­pos ke­lio­nių ko­mi­si­jos duo­me­ni­mis, pa­gal šio ro­dik­lio au­gi­mą ji bu­vo an­tro­je vie­to­je Eu­ro­po­je. Šie­met Lie­tu­va su­lau­kė Jung­ti­nės Ka­ra­lys­tės ži­niask­lai­dos dė­me­sio, kai „Post Of­fi­ce Ci­ty Costs Ba­ro­me­ter“ Vil­nių pa­skel­bė an­trą­ją pa­trauk­liau­sia sos­ti­ne bri­tų tu­ris­tams pa­gal efek­ty­viau­sią kai­nos ir ko­ky­bės san­ty­kį.
Nuo 1980 m. Lon­do­ne ren­gia­mą tarp­tau­ti­nę tu­riz­mo par­odą „World Tra­vel Mar­ket“ su­da­ro apie 5 tūkst. eks­po­zi­ci­jų da­ly­vių iš 189 ša­lių, apie 50 tūkst. lan­ky­to­jų. Pla­nuo­ja­ma, kad par­odos me­tu su­da­ro­mų kon­trak­tų ver­tė šie­met pa­sieks 2 mlrd. sva­rų ster­lin­gų.

 http://lzinios.lt/lzinios/Ekonomika/londono-turizmo-parodoje-demesys-lietuvai/166676


Konferencijų turizmo paroda „Convene“ vyks Vilniuje
Vasario 13-14 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančios konferencijų turizmo parodos-kontaktų mugės „CONVENE“ metu tarptautinių konferencijų ir renginių organizatoriai ieškos paslaugų tiekėjų ir vietų konferencijoms.
Į Vilnių vasarį atvyksta tokių korporacijų kaip apie 25 tūkstančius renginių kasmet suorganizuojanti korporacija „Zibrant“, penkiasdešimtyje pasaulio šalių veikianti renginių firma „HelmsBriscoe“, „Europos bankų asociacija (European Association of Public Banks)  ar vieni didžiausių finansų patarėjų pasaulyje Alliaz Bank, kurie ieškos vietų bei tiekėjų savo renginiams ir konferencijoms.

„Į pirmą kartą Baltijos šalių regione vykstančią konferencijų turizmo parodą-kontaktų mugę „CONVENE“ atvyksta tūkstančius konferencijų, renginių visame pasaulyje kasmet suorganizuojančių įmonių atstovai iš Didžiosios Britanijos, Belgijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Lenkijos ar Rusijos. Jie Vilniuje ieškos, kur galima rengti susitikimus, kur apgyvendinti, kokį maistą ar paslaugas užsakyti“, - sako VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorė Jolanta Beniulienė.

Vasario 13-14 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančio renginio naujovė – speciali klientų programa. Klientų programoje užsiregistravę renginių planuotojai galės pasirinkti, su kuriais kontaktų mugės dalyviais (paslaugų tiekėjais)  susitikti, specialioje internetinėje programoje bus galima planuotis darbotvarkę, pildyti susitikimų dienoraštį, jų lauks speciali renginio vakarienė su užsienio klientais, kviestiniais svečiais.

„Šio renginio laukiame jau 15 metų, nes Lietuva ir Vilnius iki šiol taip ir nebuvo pristatyti konferencijų turizmo žemėlapyje, tad dabar reikia tik suvienyti jėgas ir deramai pristatyti mūsų galimybes. Konferencijų turizmas galėtų sumažinti sezoniškumo problemą, nes dabar pas mus daugiausia turistų atvyksta šiltuoju periodu“, - sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Konsultacijas rengiant šią turizmo parodą teikia Didžiosios Britanijos įmonės „Kennedy Integrated Solutions“ ekspertas Paul Kennedy, puikiai žinomas ir vertinamas tarptautiniame konferencijų versle, sėkmingai įgyvendinęs ne vieną panašų projektą Europoje, Azijoje, Australijoje, Šiaurės Amerikoje. Balkanų šalyse panašus projektas trunka jau penkerius metus ir dabar konferencijų turistų srautai į Slovėniją padidėjo 3 kartus.

Į CONVENE taip pat kviečiami ir lankytojai, kurie galės užmegzti ryšių su potencialiais partneriais, įėjimas nemokamas, reikia iš anksto registruotis internetu www.convene.lt.

Pagrindinis renginio organizatorius yra VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras. Projekto partneriai: Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, agentūros „Baltic Travel Group“ ir „ViaConventus“ bei Vilniaus viešbučiai: Radisson Blu Lietuva, Radisson Blu Astorija, Narutis, Artis, Novotel, Holiday Inn, Crowne Plaza,  Le Meridien ir naujai duris atvėręs Kempinski Hotel Cathedral Square. Projektą remia Vilniaus miesto savivaldybe ir LR Ūkio ministerija.

LVRA ir LITEXPO informacija 
 http://meniu.delfi.lt/naujiena/konferenciju-turizmo-paroda-convene-vyks-vilniuje

 TURKIJOJE PRISTATOMOS LIETUVOS TURIZMO GALIMYBĖS

Lietuvos ambasada Turkijoje Tarptautinėje turizmo parodoje ir konferencijoje Izmire gruodžio 5–8 dienomis pristatė Lietuvos turizmo galimybes.
Lietuvos ambasadorius Turkijoje Kęstutis Kudzmanas susitikime su turkų žurnalistais ir verslininkais teigė, kad Lietuva patraukli ne tik savo istoriniu paveldu, kultūra, unikalia gamta, bet ir kaip šalis, kurios universitetus vis dažniau renkasi turkų studentai. Su viena sparčiausiai visoje ES augančių ekonomikų Lietuva išlieka patikima ir patrauklia valstybe investuotojams.
Lietuvos ambasada Ankaroje  kartu su Valstybiniu turizmo departamentu lapkričio 29 d. Stambule taip pat organizavo pirmąją Lietuvos turizmo verslo misiją, kurioje dalyvavo Turkijos turizmo agentūrų asociacijos, turizmo organizatorių, kelionių agentūrų bei žiniasklaidos atstovai.

 http://www.urm.lt/index.php?1375400592


Berlyno turizmo paroda – idėjos ir verslui ir poilsiui

 

Kovo 14 dieną baigėsi didžiausia pasaulyje turizmo paroda (ITB). Ji jau 44 metus rengiama Berlyne.
Finansų krizė šio renginio nepalietė – maža šalių, kurių čia neišvystume. Net vargingiausios Afrikos valstybės ar gamtos stichijų nuniokotas Haitis ne tik džiugino spalvingais stendais, bet ir dosniai vaišino lankytojus. indonezija-i.JPG
Sunku ITB pavadinti paroda – tai kelias dienas trunkanti fiesta. Čia šurmuliuoja visi žemynai, kiekviena šalis pristato savo gamtos, kultūros ir architektūros stebuklus. Stengiamasi kuo autentiškiau perteikti ir šalies kultūrą, todėl atvyksta egzotiškiausių amatininkų, muzikantų, šokėjų – gaminamos magiškos kaukės, skamba tibetietiški dubenėliai, daromi Afrikos būgnai, gaminamas šokoladas ir net cigarai. Atkartojamos net spalvos – nuo žydrų pakrančių iki vešlių džiunglių, stepių ar dykumų, būdingų tam kraštui. indonezija.JPG
Skubančius vilioja keisčiausi kvapai ir nematyti gardumynai iš viso pasaulio – nuo rusiškų arbatų ir blynų iki Etiopijos alaus ar Bolivijos bulvių. Retas atsispirs, juk per dieną, jei ir pavyks apkeliauti visus žemynus, prie kiekvienos šalies stabtelti tikrai neįmanoma, o jei dar kils pagunda paragauti tikros braziliškos kavos, išmokti šokti argentinietišką tango, išbandyti naujausią bilietų internete rezervacijos sistemą, oro bendrovių siūlomus verslo klasės patogumus ar nemokamą tailandietišką masažą…
Paroda skirta tiek dirbantiems turizmo versle, tiek kelionių mėgėjams, todėl čia prisistato ne tik atskiros valstybės – atskiri stendai džiugina ieškančius svajonių darbo egzotiškose šalyse, prabangiuose viešbučiuose ar kruiziniuose laivuose. Daug fotografų ir spaudos dėmesio bei diskusijų sulaukė Tarptautinės gėjų ir lesbiečių kelionių asociacijos stendas. Prabangūs viešbučių ir SPA stendai – išrankiausiems, prabangą mėgstantiems turistams.
Vienas didžiausių stendų šiemet priklausė vis ryškiau spindinčiai turizmo žvaigždei – Turkijai, kuri šiemet daugiausiai dėmesio skyrė Stambulo kultūriniams ištekliams pristatyti. Turkija – šių metų ITB parodos oficiali rėmėja. Ši šalis viena iš nedaugelio valstybių, kuriai praeitais (krizės ir kiaulių gripo) metais net 7 proc. pavyko padidinti turizmo srautus. Šiemet butanas.JPGStambulas – Europos kultūros sostinė – neslepia savo ambicijų. Turkija tikisi sulaukti 30 mln. lankytojų.
Lietuvos stendas – gerokai kuklesnis. Turizmas nėra pagrindinis mūsų šalies pajamų šaltinis, todėl ir dėmesio šiai sričiai skiriama nedaug. Mūsų šalimi ypač besidomintys vokiečiai žavisi ekologiškais produktais, poilsiu autentiškose kaimo turizmo sodybose ir neišdarkyta gamta. indija.JPG
Vokietijos sostinėje Berlyne vykusioje pasaulinėje turizmo parodoje ITB šiemet prisistatė visos trys Baltijos šalys – Lietuva, Latvija ir Estija. Atskirus stendus turėjusioms valstybėms tokiose parodose derėtų suvienyti jėgas ir kartu mosuoti Baltijos regiono vėliava, įsitikinęs „airBaltic” viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.
„Manau, kad Baltijos šalys turėtų veikti išvien, paruošti bendrą stendą bei prisistatymo koncepciją. Parodoje jos konkuravo su 184 valstybėmis ir dar tarpusavyje. Daug naudingiau būtų buvę pateikti lankytojams išskirtinį pasiūlymą – galimybę vienu kartu pažinti visą Baltijos regioną”, – sakė T. Vizgirda, pats dalyvavęs šių metų ITB parodoje.
Bet kuriuo atveju, pasak jo, sveikintina, kad Lietuva dalyvauja tokiose parodose, prisistato Vokietijos rinkai. Šiandien ši rinka yra laikoma itin svarbia, nes vokiečių turistai sudaro apie aštuntadalį bendro turistų skaičiaus Lietuvoje, taip pat yra linkę išleisti daugiau pinigų nei svečiai iš kai kurių kitų valstybių. linksmoji-lietuvos-atstove.JPG
Turizmo parodos metu Vokietijos žiniasklaida atkreipė dėmesį į gerėjantį susisiekimą oro transportu tarp Vokietijos ir Vilniaus, skatinančių turizmą į Lietuvą. Šiuo metu “airBaltic” rengia tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Berlyną ir Miuncheną, o nuo kovo mėn. pabaigos pradės skraidyti ir į Hamburgą. Vien šiuose miestuose, be apylinkių, gyvena apie 6,5 mln. žmonių.
Pasaulyje visur ta pati dilema – nėra pinigų, o be kelionių žmonės jau negali gyventi, todėl keičiasi tik kelionių kryptys: pristatomos kaimyninės ir pigios šalys. Kadangi vis daugiau žmonių patys organizuoja keliones, auga turistinės literatūros paklausa. Parodoje jai skirtas atskiras stendas.
Niekas nežino, kurie pasaulio taškai įkais 2010 m. Vieni spėja, kad tai bus Azija, kiti mano, kad JAV ir Kanada. Parodoje susiorientuoti ir analizuoti yra sudėtinga – per daug triukšmo, spalvų, kvapų ir informacijos.
Kitais metais oficiali ITB parodos partnerė ir rėmėja bus Lenkija. Ši paroda puiki proga pasiųsti žinią apie save pasauliui – pagrindinis rėmėjas visada sulaukia didžiausio spaudos susidomėjimo. Kaip jai seksis – galite nuvykti pasižiūrėti ir patys – kitąmet paroda vyks kovo 9-12 d.
Donata Dundienė
Raimondo Dundos nuotraukos

 http://www.kelionesirpramogos.lt/?p=3488

3 komentarai:

  1. Berlyno idėjos tai tikrai fainos, primena šiek tiek kai turėjau kelione i Meksika tokios idėjos panašios buvo

    AtsakytiPanaikinti
  2. Emperor Casino | Shootercasino.com
    Play for real 제왕카지노 with the Emperor Casino. Discover a welcome bonus of up to €500. Get your exclusive bonuses 인카지노 and play at the most 메리트 카지노 주소 exciting casino online!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sports Betting - Mapyro
    Bet https://sol.edu.kg/ the moneyline from 1:25 PM to 11:00 PM. See more. MapYO ventureberg.com/ Sportsbook 1등 사이트 features live odds, live worrione streaming, 메이피로출장마사지 and detailed information.

    AtsakytiPanaikinti